Appeltaart waar je van droomt
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Ingrediënten 8 personen
450 gram meel300 gram zachte boter
225 gram suiker
5 mariabiscuitjes
9 jonagold, elstar of goudreinette appels
2 eetlepels kaneel
Naar keuze rozijnen en/of noten
Benodigdheden
Een met bakpapier beklede springvormVoorbereiding
Voeg het meel en suiker in een grote kom en voeg hier de boter aan toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Rol het deeg dun uit en bekleed de vorm en volledig mee. Zorg dat je ongeveer 1/3 van het deeg nog overhoudt. Schil de appels en snijdt ze in grove stukken. Meng ze met 2 eetlepels suiker en kaneel. Eventueel kun je nog naar keuze rozijnen en noten toevoegen. Verkruimel het biscuit grof boven de taartbodem. Voeg vervolgens het mengsel van appels toe. Druk het mengsel goed aan en bekleed de gehele taart met het overige deeg, zodat er geen appel meer te zien is.
Bereidingswijze
Zet de taart vervolgens 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat afkoelen voordat je taart serveert.
Serveertip
Lekker met een dot slagroom