1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Aardappel gratîn

Aardappel gratîn

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2013

Ingrediënten 6 personen


Aardappelen

voor de massa:
500 ml kookroom
5 eieren
1 el tijm/oregano
2 el geraspte kaas (jong, oud, parmazaan, wat er maar in huis is)
1 el groentebouillon kruiden
1 el bourgondische kruidenmix
peper en zout



Een makkelijk recept om een heerlijke aardappel variatie in de typische "groente, vlees en aardappel maaltijd" op tafel te zetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* schil de aardappelen en snij deze in plakjes van ca. 5-10 mm, was dit in water zodat het zetmeel eraf gaat

Bereidingswijze

* snij de plakjes in reepjes (ik hou van dunne reepjes, u misschien van brede)
* leg deze in een diepe ovenplaat tot ca. 3/4e gevuld is (tot ca. 4 tot 5 cm hoog gevuld)
* meng alle ingrediënten voor de massa goed en meng dit door de aardappelreepjes tot het niveau van de massa gelijk is aan die van de reepjes
* zet dit in een oven van 180/190°C voor 30-35 min
** tip - je kan de gratîn uit de bakplaat snijden maar als je een snijplan op de plaat legt en het geheel omdraait ligt de gratin op de plank en kan de plaat en het bakpapier makkelijk ervanaf gehaald worden. Hierdoor kun je mooie stukken uit de gratîn snijden en makkelijk portioneren.

Serveertip

Lekker aardappel gerecht voor bij vlees en groenten. Ook zijn kleine spekreepjes door de massa heen gemengd heel erg lekker!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renswijers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renswijers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top