1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ouderwetse tomaten-groentensoep met balletjes

Ouderwetse tomaten-groentensoep met balletjes

Door: pwiggers

Heerlijke tomaten-groentensoep.

Lekker met balletjes.

Lekker met balletjes.
Ouderwetse tomaten-groentensoep met balletjes
Ouderwetse tomaten-groentensoep met balletjes
  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2013

Weer eens lekker bouillon getrokken en daarvan een heerlijke ouderwetse tomaten-groentensoep gemaakt. Lekker met rundvlees en balletjes. Het was weer smullen!

Ik heb deze soep afgelopen week weer gemaakt, maar heb nu geen soepgroenten mee laten trekken met de bouillon. Het uitvissen van het rundvlees was niet zo prettig.
Je  kunt eventueel een stuk prei, worteltjes en een stukje bloemkool mee laten trekken.
Verder heb ik de soep precies zo gemaakt en hebben we er weer heel erg lekker van gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


250 gram mager soepvlees (rund)
250 gram rundergehakt
1 kleine mergpijp
400 gram soepgroenten (in de 2e versie 250 gram fijne soepgroenten)
(worteltjes, prei, bloemkool, bladselderij)
2 eetlepels olie
1 middelgrote ui
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel suiker (ja, suiker!)
1 blikje tomatenblokjes
peper, zout, nootmuskaat
1/2 eetlepel paneermeel
plm. 100 gram dunne vermicelli of meer naar smaak


Verder heb je nodig


2 pannen
staafmixer


Bereidingswijze

Doe het soepvlees en het mergpijpje in een pan met 1 1/2 liter koud water.
Voeg hieraan de helft van de soepgroenten toe met wat zout naar smaak.
Breng de soep aan de kook.
Schuim de soep eventueel af.
Laat de soep heel lage warmtebron zo lang tot het soepvlees zacht is.

Pel en snipper de ui. Bak die in de olie zacht, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree en de suiker toe aan de ui en laat dit op een hele lage warmtebron smelten. Voeg dan het blikje tomatenblokjes eraan toe (ik heb de tomatenblokjes vooraf gepureerd)
Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt, gemengd met peper, zout, nootmuskaat en wat paneermeel.

Zeef de vleesbouillon boven de pan met tomaten. Vis de stukjes rundvlees eruit.
De rest (soepgroenten) mag weg.
Voeg het rundvlees bij de tomatensoep. Breng de soep aan de kook.
Doe de gehaktballetjes en de vermicelli bij de soep.
Laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de rest van de soepgroenten toe en kook die plm. 5 - 10 minuten mee.
Maak de soep op smaak met zout en peper.

Tags, , , ,

Serveertip

Zie ook 2e versie van mijn lekkere soep.

Lekker als voorgerecht of bij de lunch.



Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top