Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

    Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

    Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee.
Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen

    BANKETBAKKERSROOM:
    500 ml. volle melk
    4 afgestreken eetl. (riet)suiker
    2 eidooiers (eiwit wordt niet gebruikt)(M)
    en nog 1 extra ei (M)
    4 afgestreken eetl. maizena
    5 eetl. (riet)suiker
    25 gram boter
    1 theel. vanille extract


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 580,07 kcal
Koolhydraten 44,00 g
Eiwitten 10,45 g
Vetten 40,35 g
Benodigdheden
Pan met een dikke bodem (b.v. zware sauspan), middelgrote kom; garde; huishoudfolie

Bereidingswijze


    Banketbakkersroom recept
    Meng in een zware sauspan de melk met de 4 eetl. suiker. Breng aan de kook op een matig vuur. Roer met een garde in een middelgrote kom de eidooiers en het ei door elkaar. Meng de resterende 5 eetl. suiker met de maizena; roer het dan door het eimengsel tot het glad is. Als de melk begint te koken, schenk de melk dan voorzichtig met een klein straaltje in het eimengsel (ik heb hiervoor een kleine sauslepel gebruikt), onder voortdurend roeren, zodat de eieren niet gaan koken. Doe het mengsel weer in de sauspan en breng alles aan de kook. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen of vastkleven aan de bodem. Als het mengsel begint te koken en dik te worden, haal dan de pan van het vuur. Roer de boter en vanille erdoor, mix tot de boter helemaal is gesmolten. Schenk in een hitte bestendig bakje of kom en bedek het met plastic huishoud folie, direct op het oppervlak, zodat er geen vel ontstaat. Zet in de koelkast om koud te laten worden, want dan is hij echt het aller lekkerst!



    Chocoladecrème
    Bereid de banketbakkersroom
    Breek de chocolade in stukjes en laat het of, in de magnetron, of au bain marie smelten. klop de slagroom stijf. Roer de gesmolten chocolade door de nog warme banketbakkers room. Laat dit afkoelen en spatel dan de slagroom erdoor.

Bron

1e recept van Koopmans.com

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten