Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2013
  • Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

    Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

    Veruit de heerlijkste Banketbakkersroom!

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee.
Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen

    BANKETBAKKERSROOM:
    500 ml. volle melk
    4 afgestreken eetl. (riet)suiker
    2 eidooiers (eiwit wordt niet gebruikt)(M)
    en nog 1 extra ei (M)
    4 afgestreken eetl. maizena
    5 eetl. (riet)suiker
    25 gram boter
    1 theel. vanille extract


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met een dikke bodem (b.v. zware sauspan), middelgrote kom; garde; huishoudfolie

Bereidingswijze


    Banketbakkersroom recept
    Meng in een zware sauspan de melk met de 4 eetl. suiker. Breng aan de kook op een matig vuur. Roer met een garde in een middelgrote kom de eidooiers en het ei door elkaar. Meng de resterende 5 eetl. suiker met de maizena; roer het dan door het eimengsel tot het glad is. Als de melk begint te koken, schenk de melk dan voorzichtig met een klein straaltje in het eimengsel (ik heb hiervoor een kleine sauslepel gebruikt), onder voortdurend roeren, zodat de eieren niet gaan koken. Doe het mengsel weer in de sauspan en breng alles aan de kook. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen of vastkleven aan de bodem. Als het mengsel begint te koken en dik te worden, haal dan de pan van het vuur. Roer de boter en vanille erdoor, mix tot de boter helemaal is gesmolten. Schenk in een hitte bestendig bakje of kom en bedek het met plastic huishoud folie, direct op het oppervlak, zodat er geen vel ontstaat. Zet in de koelkast om koud te laten worden, want dan is hij echt het aller lekkerst!



    Chocoladecrème
    Bereid de banketbakkersroom
    Breek de chocolade in stukjes en laat het of, in de magnetron, of au bain marie smelten. klop de slagroom stijf. Roer de gesmolten chocolade door de nog warme banketbakkers room. Laat dit afkoelen en spatel dan de slagroom erdoor.

Bron

1e recept van Koopmans.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-06-2015

Hoi Ria, leuk dat je dit recept meenam. Laat het je net zo lekker smaken als hier bij ons in huis altijd het geval is, Fijne avond

riawes avatar
riawes 24-06-2015

Dag Ruth. Neem je recept mee Bedankt groet van Ria

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-06-2013

De suiker moet je inderdaad meten op een afgestreken lepel. ik heb zelf gewone suiker gebruikt. misschien is de rietsuiker te zoet. Verder echt volle melk nemen. En dat van de opgeklopte boter snap ik helaas niet. Groetjes Ruth en een fijn zonnig weekend gewenst

mobiel_1357231815 avatar
mobiel_1357231815 06-06-2013

Hallo, een vraagje... Heb deze banketbakkersroom gemaakt met rietsuiker, verder halfvolle melk en opgeklopte boter gebruikt (had geen volle melk in huis). Resultaat.... mierezoet! Moeten de eetlepels suiker afgestreken zijn miscchien? Of minder vanille?

tina1951 avatar
tina1951 10-04-2013

Bedankt dit neem ik ook mee en zal het zeker eens maken :-)

PeterS99 avatar
PeterS99 09-04-2013

Bewaar hem en ga hem zeker een keer proberen

miriam4000 avatar
miriam4000 08-04-2013

dit gaan we een keer proberen

mialubbe avatar
mialubbe 08-04-2013

Dit is wel fijn om te bewaren, dank je wel hiervoor!

romana1 avatar
romana1 07-04-2013

oeeeee zal mijn vriend blij mee zijn ik hou van bakken en hij van het opeten xD

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-04-2013

Er is duidelijk iets helemaal mis met de geplaatste reacties.Ik kreeg eerst 7 verschillende reacties te zien (die dus nergens meer te zien zijn!) en daarna ineens 6 x dezelfde???? Ik wil iedereen die dit recept meenam via dit bericht bedanken voor het meenemen van het recept en de achtergelaten reacties. Ik hoop dat iedereen er net zo van gaat genieten als wij hier in huis. Iedereen een tof weekend gewenst. Lieve groetjes Ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten