Een toprecept met de smaken en aroma`s van de Aziatische keuken. Simpel te maken en super lekker. Zorg dat de wok bloedheet is zodat er voldoende rookontwikkeling is anders mis je heel het effect van het echte wokken. Houd je aan de volgorde van het toevoegen van de ingrediënten, want op die manier verbranden de tere groenten niet en geven ze een fijne smaak af.
Werkwijze
Was de mosselen in ruim, koud water. Mosselen met een kapotte schaal weggooien. Mosselen die openstaan even een tikje geven om te kijken of ze uit zichzelf weer dichtgaan. Dan leven ze nog en zijn ze in orde, anders weggooien.
Meng de julienne gesneden groenten met de witte miso en de sherry azijn en zet
stand-by.
Verhit een wok tot hij begint te roken en voeg enkele eetlepels rijstolie toe. Rijstolie kan erg heet worden, een goed alternatief is arachideolie.
Voeg de mosselen toe en wok op hoog vuur.
Voeg na ongeveer 1 minuut de sake toe en dek de wok af met een deksel zodat de mosselen in ongeveer 4 minuten gaar stoven.
Duw de mosselen opzij en vermeng het groenten-miso mengsel met het mosselvocht.
Schep nu alles om zodat alle mosselen bedekt zijn met het vocht en de groenten.
Werk à la minute af met een paar draaien zwarte peper en dun gesneden lenteui.
Toepassingen
Lekker met yuzu-mayonaise.
Erg lekker met koude groene theenoedels aangemaakt met limoen en sesamolie.
Verder verwerken als onderdeel van een visgerecht.
Http://www.gastronomixs.com/nl/componenten/969-aziatisch-gewokte-mosselen.html