In ham gegrilde vijgen met fontina

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Verse vijgen
50 gram fontina
4 plakjes parma of serranoham
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovengrill

Voorbereiding

Ovengrill voorverwarmen

Bereidingswijze

Vijgen wassen en kruislinks diep insnijden
Fontina in 4 stukjes snijden en in vijgen stoppen.
Vijgen inpakken in ham ( alleen de zijkant).
Pakketjes licht bestrijken met olijfolie.

Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en ca. 10 min onder de grill schuiven , tot ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
In kom olie mengen met balsamicoazijn, peper en zout.

Bron

Kerst kookboek al

Serveertip

Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten