In ham gegrilde vijgen met fontina
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-04-2013
Ingrediënten 4 personen
4 Verse vijgen50 gram fontina
4 plakjes parma of serranoham
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Benodigdheden
OvengrillVoorbereiding
Ovengrill voorverwarmen
Bereidingswijze
Vijgen wassen en kruislinks diep insnijden
Fontina in 4 stukjes snijden en in vijgen stoppen.
Vijgen inpakken in ham ( alleen de zijkant).
Pakketjes licht bestrijken met olijfolie.
Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en ca. 10 min onder de grill schuiven , tot ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
In kom olie mengen met balsamicoazijn, peper en zout.
Bron
Kerst kookboek al
Serveertip
Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties