Gemarineerde kipsaté

  • Aziatisch,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2013

Makkelijke marinade om de kipsaté heerlijk op smaak te brengen.
Dit recept is puur op gevoel dus ik kan geen exacte hoeveelheden geven, maar er kan makkelijk een persoonlijke twist aan gegeven worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
ketjap (ketjap A manis kentel- is mijn favoriet)
(bruine(basterd)) suiker
zoetzure chili saus
knoflookpoeder
peper en zout
sambal
tabasco
kipfilet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

het marineren
* doe de ketjap in een kom/bak
* voeg alle ingediënten naar eigen smaak toe en je marinade is al klaar
* snij de kipfilet in blokjes
* doe deze in de marinade en laat deze 1-1.5 uur staan
** tip - ik heb deze eens 10 uur laten staan, het gevolg was dat de marinade te sterk in de kip trok waardoor deze heel taai en droog werd
* verwarm vlak voordat de kip klaar is met marineren de oven naar 170-180 graden

Bereidingswijze

bakken
* haal de kip uit de marinade
** tip - probeer zoveel mogelijk van de marinade van de kip af te wrijven anders wordt deze zwart in de oven(kan geen kwaad maar het ziet beter uit)
* zet deze 20 min in de oven
* kijk of de kip gaar is anders moet deze nog langer de oven in.

Serveertip

wat is kipsaté zonder satésaus?!
Perfect voor bij zelfgemaakte nasi of andere rijstgerechten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten