Chutney van loquats

  • Mediterraan,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2013

De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo loquats
- 1 grote appel
- 1 flinke theelepel sambal
- 1 flinke theelepel gemberpoeder
- azijn
- 300 gram suiker
- 200 gram rozijnen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de velletjes van de loquats, ontpit ze en snij ze in kleine stukjes. Doe dit ook met de appel.
Voeg sambal, gember en azijn toe en laat dit een uur zachtjes koken.

Voeg de helft van de suiker en de rozijnen toe. Het geheel nog een half uurtje laten koken.

Voeg de rest van de suiker erbij en laat het koken tot de massa mooi dik is.

Bron

Uit Kostanieuws april 2010

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten