Broodje hete surinaamse kip

  • Surinaams, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2013

Pas op je eet je vingers erbij op

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
kipfilets

3 rode pepers of 2 madame Jeanette pepers (fijngehakt)

2 uien (fijngehakt)

scheut ketjap

1 bouillonblokje (maggie of tuinkruiden)

6 tenen knoflook

een beetje kentjur kruiden (indien je het kan krijgen)

1 afgestreken eetlepel lichtbruine suiker

afbakbroodjes


Komkommer (dun geschild)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kipfilet koken met wat zout (15 minuten).

Afgieten en de kip uitpluizen.

Uien en pepers in olie frituren. Doe er de uitgeperste knoflook bij.Doe er dan de basterdsuiker en de ketjap bij.

Moet een soort papje worden.

Bouillontablet erboven verkruimelen.

Kentjur toevoegen.

Doe de kip erbij en laat dit nog even 10 minuten smoren.


Bak intussen de afbakbroodjes.


Doe het kipmengsel royaal op de broodjes en leg er wat dunne plakken komkommer op.

Bron

www.ah.nl

Serveertip

Uiteraard kan je ook de kip met rijst eten ipv op een broodje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lapaulina avatar
lapaulina 02-04-2013

Dit lijkt me erg lekker maar ook super pittig...denk dat ik wat minder pepers gebruik of een schepje surinaamse sambal..ook heet! Ik hoop het gauw te maken en dan hoor je hoe het was!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten