1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kruidige en romige kip-champignonstoofpot

Kruidige en romige kip-champignonstoofpot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2013

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten (of kipfilets)
30 gr boter
2 el olijfolie
6 sjalotjes (gehalveerd in de lengte)
250 gr (kastanje)champignons (gehalveerd of in kwarten)
4 tenen knoflook (in schijfjes)
1 zak paprikamix (rood, geel en groen, in reepjes)
5 dl kippenbouillon
150 gr kruidenboter
1 dl kookroom
(versgemalen) peper en zout


Verder heb je nodig


Stoofpan, snijplank, scherp mes


Heerlijke gestoofde kippenbouten in een een kruidig-romige saus.

Natuurlijk kun je dit ook met kipfilet bereiden, dat is ook heel erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smeer de kippenbouten (of filets) in met peper en zout en laat even intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de boter met de olie in de stoofpan. Leg de kippenbouten (of filets) in de pan en bak rondom goudbruin. Voeg dan de sjalotjes en paprikareepjes toe en bak die even mee. Doe er de knoflook en champignons bij en bak ook die even mee. Voeg de bouillon toe en breng het naar de kook. Roer er de kruidenboter en kookroom door en laat alles op een zacht vuurtje een half uurtje stoven tot de kip gaar is.

Serveertip

Serveer de kip met de saus bij bv rijst of gebakken aardappeltjes, lekker! Eet smakelijk!!

Bron

Een recept van Romy, een buurvrouw van me.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top