Quiche van witlof met Ardenner ham en Gruyere
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten.
Ingrediënten 2 recipe.people
200 g Ardenner ham5 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap van 20-25 cm doorsnee
Broodkruim van 1 snee brood
25 g roomboter
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
300 g witlof, twee keer gehalveerd
150 ml room
3 eieren
100 g geraspte Gruyere
Zeezout
Zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1235,15 kcal |
Koolhydraten | 49,67 g |
Eiwitten | 45,48 g |
Vetten | 92,12 g |
Benodigdheden
SpringvormBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 18 cm doorsnee in en bekleed die met het uitgerolde bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het broodkruim.
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje glazig. Voeg de witlof toe en bak deze vijf minuten mee. daarna af laten koelen. Meng de room met de eieren en de kaas. Klop dit goed door. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de witlof met het sjalotje en de knoflook in de vorm met om elke kwart stronk witlof een opgerolde plak Ardennerham en schenk het roommengsel eroverheen. Plaats de vorm vervolgens 30-35 minuten in de oven totdat een goudbruin korstje is ontstaan.
Bron
Receptenkaartje Keurslagerij
Serveertip
Lekker met een salade