mobiel_1364746982. zo ziet hij er hier ook ongeveer uit, lekker.

200 g Ardenner ham
5 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap van 20-25 cm doorsnee
Broodkruim van 1 snee brood
25 g roomboter
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
300 g witlof, twee keer gehalveerd
150 ml room
3 eieren
100 g geraspte Gruyere
Zeezout
Zwarte peper
Springvorm
Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 18 cm doorsnee in en bekleed die met het uitgerolde bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het broodkruim.
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje glazig. Voeg de witlof toe en bak deze vijf minuten mee. daarna af laten koelen. Meng de room met de eieren en de kaas. Klop dit goed door. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de witlof met het sjalotje en de knoflook in de vorm met om elke kwart stronk witlof een opgerolde plak Ardennerham en schenk het roommengsel eroverheen. Plaats de vorm vervolgens 30-35 minuten in de oven totdat een goudbruin korstje is ontstaan.
Lekker met een salade
Receptenkaartje Keurslagerij
mobiel_1378204120 16-03-2014
Ik maak het regelmatig en het blijft heerlijk. Zelfs de kinderen vinden het lekker.
kemmeeam 05-04-2013
Een quiche met witlof maakte ik niet eerder. Met wat restjes uit de koelkast heb ik een aangepaste versie gemaakt: witlof in reepjes gesneden en roergebakken met wat gesnipperde ui, knoflook en reepjes bacon en beetje Italiaanse kruiden. Op de bodem van bladerdeeg plakjes katenspek gelegd waardoor je een lekkere rokerige smaak krijgt. Rest volgens recept. Heerlijk!
alidada 03-04-2013
Beiden vinden wij witlof heerlijk en ik maak verschillende Quiches maar heb er nog nooit een met witlof gemaakt. Dat gaat dus spoedig gebeuren en je hoort het resultaat dus bedankt voor het delen van dit recept. Groetjes, Louise
Fressnapf 03-04-2013
Lijkt me geen probleem. Dit is gerookte en gezoute ham, dus smaak, de kaas is pittig, de room maakt het zacht en lust iedereen en witlof is lang niet meer zo bitter als vroeger ! Wij vinden het heerlijk en zelfs jonge kinderen lusten het graag dus.....
mikruud 03-04-2013
Eens kijken of ik mijn man hiermee ook aan de witlof kan krijgen!