1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. pindasoep

pindasoep

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2013

Ingrediënten 6 personen


Pasata di pomodoro (500 gr)
zakje nasikruiden
groenten bouillonblokje
water, 1,5 lt.
6 eetlepels pindakaas
sambal naar smaak
stukje santen naar smaak
1 prei
300 gram fijn gesneden spitskool
1 ui
125 gram taugé
3 eieren
4 eetlepels zonnebloemolie
100 gr mihoen
4 eetl ketjap manis
zout naar smaak



Smaakvolle maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, was de spitskool, snij de prei in smalle ringen en was deze. Was de taugé.

Bereidingswijze

Fruit de ui in 3 eetlepels olie. Voeg de spitskool en de prei toe. Bak de groenten 5 minuten. Bak de nasikruiden kort mee. Voeg dan de pasata en het water bij het groentenmengsel. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de pindakaas, ketjap, sambal en santen toe. Roer goed. Maak de mihoen kleiner en voeg aan de soep toe.
Kluts de eieren met een paar eetlepels heet water en bak er een omelet van. Snij in reepjes Voeg de omeletreepjes en de taugé aan de soep toe. Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip

Lekker met cassavechips!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irisu


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irisu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top