Rundvlees en Guinness bier stoofschotel

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-03-2013
  • Rundvlees en Guinness bier stoofschotel

    Rundvlees en Guinness bier stoofschotel

    Rundvlees en Guinness bier stoofschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g Sukadelappen
400g Tomatenblokjes (uit blik)
0.5l Guinness Bier
2 el Bloem
4 el Olijfolie
2 stengels bleekselderij
2 uien middel groot
2 wortels
2 laulierblaadjes
zeezout
peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal met deksel

Voorbereiding

Snijd de sukadelappen in blokjes.
Snijd de uien in halve ringen.
Was de bleekselderij en snijd deze in plakjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Haal de blokjes vlees door de bloem. Bak het vlees al roerende in de olie tot het bruin is geworden. Voeg de groenten behalve de tomaten toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomaten blokjes, laulierblad en bier toe en laat het nog 5 minuten koken. Indien nodig nog wat zout en peper toevoegen. Doe alles in een ovenschaal en sluit deze af met de deksel. Laat het in de oven 1 tot 1.5 uur stoven (tot het vlees mals is geworden)

Bron

Cook & Enjoy Magazine

Serveertip

Serveren met rijst of aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten