Japanse eierhapjes

  • Japans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2013
  • Japanse eierhapjes

    Japanse eierhapjes

    Japanse eierhapjes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 eieren
6 plakjes rookvlees
18 sprietjes bieslook
2 theelepels sojasaus
2 theelepels geraspte mierikswortel
enkele druppels tabasco
1/3 komkommer
12 ronde toastjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eieren in ca 10 minuten hard koken. Eieren onder koud water afspoelen en pellen. Intussen rookvlees in reepjes van ca 1 cm breed snijden.Bieslooksprietjes elk in 3 stukken knippen. In kommetje sojasaus en mierikswortel door elkaar roeren. Op smaak brengen met tabasco.
Van eieren kapjes afsnijden (worden niet meer gebruikt) en in 12 plakjes snijden. Komkommer schillen en in 12 plakjes snijden.

Bereidingswijze

Op toastjes plakjes ei en stukjes bieslook leggen. Soja-mierikswortelsausje nogmaals doorroeren en op ei scheppen. Plakjes komkommererop leggen en reepjes rookvlees erover verdelen. Direct serveren.

Bron

Allerhande maart 1997

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten