Kip tandoori
- Indiaas,
- > 120 min.
De bijzondere smaak van kip tandoori, gebakken in je eigen oven.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gr kipfilet- 250 ml volle yoghurt
- halve kleine ui
- 2 cm verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 2 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 1 citroen
- zout
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 tl rode voedingskleurstof (toko)
- 1 tl chilipoeder
Benodigdheden
SpiesjesOvenschaal
Voorbereiding
Let op: met van tevoren gemarineerd worden!
Bereidingswijze
- maak de kipfilets goed schoon en snijd ze in de lengte in 3 dikke lange repen
- pers een halve citroen uit en giet dit over de kip
- voeg een tl zout toe
- laat de kip afgedekt 30 min in de koelkast marineren
- maak in een keukenmachine een gladde pure van: ui, knoflook, gember, korianderzaad, komijnzaad en de rest van het citroensap.
- voeg de yoghurt, paprikapoeder, chilipoeder en kleurstof toe en meng goed
- voeg de kip met citroen toe aan de yoghurtmarinade en laat het geheel in de koelkast minimaal 1 uur marineren, bij voorkeur een hele nacht.
- verwarm de oven voor op 180 graden
- haal de kip uit de koelkast en rijg elk stuk kip op een spies
- leg de spiesen in of op een ovenschaal en schud de yoghurtmarinade erover
- bak de kipspiesjes in 20 min lekker sappig gaar
Serveertip
Serveer ze op een schaal met schijfjes citroen, verse koriander en eventueel een yoghurt-mint-raïta