Kip tandoori

  • Indiaas,
  • > 120 min.
  • Kip tandoori

    Kip tandoori

    Kip tandoori

De bijzondere smaak van kip tandoori, gebakken in je eigen oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gr kipfilet
- 250 ml volle yoghurt
- halve kleine ui
- 2 cm verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 2 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 1 citroen
- zout
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 tl rode voedingskleurstof (toko)
- 1 tl chilipoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spiesjes
Ovenschaal

Voorbereiding

Let op: met van tevoren gemarineerd worden!

Bereidingswijze

- maak de kipfilets goed schoon en snijd ze in de lengte in 3 dikke lange repen
- pers een halve citroen uit en giet dit over de kip
- voeg een tl zout toe
- laat de kip afgedekt 30 min in de koelkast marineren

- maak in een keukenmachine een gladde pure van: ui, knoflook, gember, korianderzaad, komijnzaad en de rest van het citroensap.
- voeg de yoghurt, paprikapoeder, chilipoeder en kleurstof toe en meng goed
- voeg de kip met citroen toe aan de yoghurtmarinade en laat het geheel in de koelkast minimaal 1 uur marineren, bij voorkeur een hele nacht.

- verwarm de oven voor op 180 graden
- haal de kip uit de koelkast en rijg elk stuk kip op een spies
- leg de spiesen in of op een ovenschaal en schud de yoghurtmarinade erover
- bak de kipspiesjes in 20 min lekker sappig gaar

Serveertip

Serveer ze op een schaal met schijfjes citroen, verse koriander en eventueel een yoghurt-mint-raïta

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cherivo1996 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten