Echt heel lekker: Frittata met kastanjechampignons en basili
- Italiaans,
- 30-60 min.
Wij (wederhelft en ik) hebben al lang niet meer iedere dag behoefte aan vlees of vis.
Maar we kunnen echt niet op een lege maag slapen dus gaan we op zoek naar goede alternatieven.
En dat hebben wij in dit recept gevonden!
Het mooie aan dit recept is juist dat iedereen er iets aan kan toevoegen naar zijn/haar smaak!
Ingrediënten 2 personen
- 6 eieren- 250 gr. kastanjechampignons (in vieren)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 4 e.l. verse basilicum (grof gehakt)
- 125 gr. zachte geitenkaas
- 125 ml. kookroom
- een scheutje (bak)boter
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
Vierkante bakvorm (20x20cm) of een ronde bak-/springvorm (24cm doorsnee)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175/180 graden (kleine/grote oven).
Bak de kastanjechampignons samen met de knoflook op hoog vuur in de boter tot alle vocht is verdampt
Klop de eieren los.
Verkruimel de geitenkaas.
Bereidingswijze
Doe de geitenkaas, de basilicum en de room bij de losgeklopte eieren.
Zodra de kastanjechampignons klaar zijn, doe je hen bij hetzelfde mengsel en roer je alles goed door.
Giet het hele mengsel in de bak-/springvorm en zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat het daarna nog zo`n 5 à 7 minuten rusten.
Om zeker te zijn of het gaar is: pak een satéprikker en steek deze in het midden van de frittata; als er niets aan de prikker blijft kleven, is de frittata gaar.
Door de hitte van de oven is niet alleen het mengsel gaar geworden maar zijn de `blokjes` geitenkaas ook lekker gesmolten!
Serveertip
Snijd de frittata in 2, serveer er je favoriete salade bij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!