Marokkaanse Groentensoep
- Vegetarisch, Soep
- 20-30 min.
Heerlijke groentesoep die makkelijk te bereiden is, door de harissa en de couscous krijgt dit gerecht een lekker midden-oosters tintje!
ik ken venkel eigenlijk pas sinds een paar weken en ik was altijd wat huiverig voor de lichte dropsmaak. na een gebonden soep te hebben geproefd met voornamelijk venkel was ik helemaal verkocht! wat is venkel een fijne groenten! de anijssmaak is heeel licht en zal nooit overheersen zoals knoflook of ui dat kunnen. het heeft een heerlijke bite en is staat vanaf nu zeker in mijn top 3 van lekkerste groentes!
Harrissa is een paprika pasta en is te koop bij elke arabische toko!
Ingrediënten 6 recipe.people
1 venkelknol6 wortels
1,5 l tuinkruidenbouillon
2 EL Harissa
200 gr. israelische couscous
peper & zout
olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 173,06 kcal |
Koolhydraten | 29,52 g |
Eiwitten | 5,20 g |
Vetten | 3,11 g |
Benodigdheden
een soeppansnijplank
scherp mes
pollepel
rasp (optioneel)
Voorbereiding
snijd de venkelknol in kleine stukjes. rasp de wortel
kook 1,5 liter water en maak hiervan bouillon.
Bereidingswijze
kook de venkel en de wortel in de bouillon.
doe de couscous erbij.
laat heel even koken ( 2 min.) en voeg dan 2 el harissa toe. deze geeft de soep een mooie rode kleur.
kook de soep tot de couscous zacht is, draai het vuur uit en voeg nog 1 el olijfolie toe.
breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
is je soep nog niet zo vol van smaak? voeg dan nog wat extra harissa toe!
heerlijk met turksbrood om te dippen. om hier een echt stevige maaltijd soep van te maken kun je ook nog een blikje kikkererwten toevoegen!
eetsmakelijk :)