1. Home
  2. Recepten
  3. Mousse
  4. Witte chocolademousse
  5. Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2013

Ingrediënten 6 personen


400 gr witte chocolade
scheutje melk
scheutje grand marnier,1 gelatineblaadje (+/- 2gr)
6 eiwitten
325 ml room
frambozen om te versieren.
een paar blaadjes munt,
enkele blaadjes frambozensorbet.



Frambozen versus witte chocolade
Frambozen versus witte chocolade
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelatineblaadje laten weken in koud water.

Bereidingswijze

Smeld de chocolade met de melk en de grand marnier.
Meng het uitgenkepen blaadje gelatine erbij. Laat wat afkoelen.
Klop de room lobbig en spatel die voorzichtig onder de afgekoelde chocolade. Klop de eiwitten stijf. Spatel die ook onder het chocolademengsel. Schep in glaasjes en laat afkoelen in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Werk af met een bolletje frambozensorbet en blaadjes munt of met verse frambozen.

Bron

Kookles CVO.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top