1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelspaghetti carbonara

Aardappelspaghetti carbonara

Door: suzy2550

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2013

Ingrediënten 4 personen


800 g vastkokende aardappelen (ongeveer 8 grote aardappelen)
150 g gerookt spek
50 g gemalen kaas
4 eigelen
2 dl room
2 dl melk
Enkele el olijfolie
1 teentje knoflook
Enkele stengels bieslook
Peper van de molen
Peper en zout


aardappelspaghetti
aardappelspaghetti

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het spek in fijne stukjes. Snipper het teentje knoflook en bak samen met het spek in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de melk en room toe. Zet op een laag vuur en laat 20 minuten zacht pruttelen. Kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd in sliertjes met de mandoline. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verdeel over diepe borden. Giet hierover de saus. Werk elk bord af met een rauw eigeel, gesnipperde bieslook, peper van de molen en gemalen kaas.

Bron

Http://www.aardappel.be



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top