1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Slasoep met asperges

Slasoep met asperges

Door: frija

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-1999

Ingrediënten 6 personen


1 krop sla* 350 gr witte asperges* 1 pakje aspergesoep* 1 dl room culinair* peper,zout* chilipoeder* 2 eetlepels fijngeknipte bieslook*


Verder heb je nodig


Staafmixer


Heerlijke soep!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de sla, verwijder de harde nerven en snijd de blaadjes fijn. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de asperges in 1 ltr water in ca 20 min helemaal gaar. Giet ze af, maar vang het kooknat op.Voeg de inhoud van het pakje soep al roerend aan het kookwater toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg de sla toe en kook de soep 7 min met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Schep de asperges door de soep en serveer direkt. Bestrooi met bieslook.

Serveertip

Lekker met soepstengels omwikkeld met een plakje rauwe ham.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top