Gyrossalade
- Pools, Salade
- 20-30 min.
Heerlijke frisse salade met een gyros-twist.
Ingrediënten 4 personen
- 500gr Varkensreepjes
- Halve chinese kool
- 4 Augurken
- Potje maïs
- Mayonaise of yoghonaise
- Ketchup
- Gyroskruiden
- Peper
- Zout
Voorbereiding
- Bak de varkensreepjes totdat deze gaar en bruin zijn, en bestrooi ze vervolgens met gyroskruiden, peper en zout.
- Verwijder het buitenste blad van de chinese kool, en halveer de kool door de lengte.
- Snijd vervolgens over de breedte van de kool reepjes van ongeveer een centimeter breedt en stop met snijden op het punt dat de kool wat massiever begint te worden.
- Snijd de augurken in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Bereidingswijze
Maak de salade op in deze volgorde:
- Laag kool
- Laag vlees
- Laag augurk
- Laag kool
- Laag mayonaise
- Laag mais
- Laag kool
- Laag ketchup
- Laag vlees
- Laag kool
Eindig daarna met een dubbele laag mayonaise en maak het af met wat gyroskruiden.
Smacznego!