Courgette ala Gourmette

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-03-2013

Courgette ala Gourmette. Prachtig op tafel en heerlijk in het pannetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 Courgette
75 ml kookroom / dikke room
peper ( pepermolen)
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dunschiller/kaasschaaf/rasp
serveerschaal/kom

Voorbereiding

1 courgette is als bijgerecht voor gourmetten ongeveer voor 3 personen.

Bereidingswijze

was de courgette en snij met de dunschiller lange plakken in de lengte tot je courgette op is. Je kunt de schil eromheen laten of hem eerst schillen, dat maakt niet uit.

Pak een mooie serveerschaal/kom
Hier ga je overheen met de peper en zoutmolen naar smaak. Je kunt eventueel het zout weglaten en mensen dit zelf laten toevoegen aan tafel. ( gourmetten is al zout genoeg voor sommige mensen.)

Laat dit even intrekken en zet eventueel in de koelkast tot vlak voor het gourmetten begint.

Sprenkel vlak voor het serveren de room eroverheen en maal nog wat verse peper hierover voor het oog.

Serveertip

Ik gebruik vaak een doorzichtige schaal, omdat de sliertjes erg mooi ogen. Een opscheptang is erg handig!

Je kunt ook het zout weglaten en kleine magere spekblokjes toevoegen, of gerookte kipreepjes/kalkoenreepjes.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten