Vanillesaus
- Italiaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-03-2013
Een heerlijke vanillesaus die bij Tiramisu` geserveerd kan worden of als basis kan dienen voor vanille ijs of stracciatella ijs.
Voorbereiding
Meng in een steelpan melk en room door elkaar. Snijd met een scherp, puntig mes het vanillestokje doormidden en doe de twee helften eveneens in de pan. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat het vanillestokje 15 minuten erin trekken.
Bereidingswijze
Neem de helften uit de pan en schraap het merg eruit. Roer het merg door het hete melk-room mengsel. Klop de eierdooiers los en klop er een paar eetlepels van het hete melk-room mengsel doorheen. Neem de pan van het vuur, en roer met de pollepel het dooier mengsel door het melk-room mengsel. Zet de pan terug op een laag pitje en blijf roeren tot het mengsel begint te binden. Koken mag niet meer, want dan schift het mengsel. Roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Neem de pan van het vuur, zet deze op een bak met een laag ijsblokjes met koud water en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld. Druk het daarna door een zeef om eventuele klonters eruit te krijgen.
Bron
Kookboek Koken als Roberto
Serveertip
Als u de saus dikker wilt hebben kunt u naar verhouding wat meer room en wat minder melk nemen dan hierboven staat aangegeven.
Deze saus is ook prima als basis voor vanille ijs.
U kunt er ook stracciatella ijs van maken door er tijdens het draaien van het ijs met kleine beetjes gesmolten chocola aan toe te voegen. Hierdoor vormen zich in het ijs kleine harde stukjes chocola.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties