Kip met cashewnoten
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-03-2013
Ingrediënten 4 personen
250 gram kipfilet, in reepjes
olie
1 cm verse gember, fijngehakt
1 rode peper, gesnipperd (zonder zaad>minder pittig)
1 teen knoflook, gesnipperd
50 gram cashewnoten
8 stuks minimaïsjes, in stukjes
1 rode ui, in flinters
2 stuks lente-uitjes, in stukjes
2 rode puntpaprika`s
200 gram broccoliroosjes, in heel kleine stukjes
4 eetlepels oestersaus
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie en roerbak er de kip in tot hij gaar is, dat duurt een minuut of 3/4. Haal uit de pan en bewaar. Bak in het achtergebleven vet de gember, chili en knoflook tot de knoflook kleurt. Voeg de cashewnoten, minimaïs, rode ui, lente-ui, paprika, broccoli en wat zout toe en bak nog 2 min. op hoog vuur. Draai dan het vuur laag, roer de oestersaus door de groenten, dek af met een deksel en laat 5 min. doorgaren. meng de kip door de groenten en warm even door. Lekker met pandanrijst.
Bron
Albert Heijn site
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties