Kip met cashewnoten

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

250 gram kipfilet, in reepjes
olie
1 cm verse gember, fijngehakt
1 rode peper, gesnipperd (zonder zaad>minder pittig)
1 teen knoflook, gesnipperd
50 gram cashewnoten
8 stuks minimaïsjes, in stukjes
1 rode ui, in flinters
2 stuks lente-uitjes, in stukjes
2 rode puntpaprika`s
200 gram broccoliroosjes, in heel kleine stukjes
4 eetlepels oestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Verhit een scheutje olie en roerbak er de kip in tot hij gaar is, dat duurt een minuut of 3/4. Haal uit de pan en bewaar. Bak in het achtergebleven vet de gember, chili en knoflook tot de knoflook kleurt. Voeg de cashewnoten, minimaïs, rode ui, lente-ui, paprika, broccoli en wat zout toe en bak nog 2 min. op hoog vuur. Draai dan het vuur laag, roer de oestersaus door de groenten, dek af met een deksel en laat 5 min. doorgaren. meng de kip door de groenten en warm even door. Lekker met pandanrijst.

Bron

Albert Heijn site

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten