Restjesquiche
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
- 6 stronken witlof- 6 appels
- 1 bak champignons (400 g)
- 250g spekblokjes (kan weggelaten worden)
- half bosje verse dragon
- 5 eieren
- 250g pittige geraspte kaas
- 5 plakjes bladerdeeg
- 250 ml (1 bakje) crème fraîche
- 50 g bloem
- peper
Benodigdheden
Taart- of quichevormVoorbereiding
- Pak het bladerdeeg uit en ontdooi het.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de witlof in lange repen.
- Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis, snijd ze in kwarten en vervolgens in de lengte in dunne schijfjes. Verspreid ze op een schone theedoek of wat keukenpapier, zodat er wat vocht uittrekt.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Hak de dragon fijn.
Bereidingswijze
- Vet de quichevorm in en bedek deze met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in, ongeveer om de 1 centimeter.
- Zet de quichevorm, eventueel met blindvulling, in de oven.
- Scheid 1 ei, houd daarvan het eiwit apart.
- Meng voor het beslag het eigeel met de overige eieren, de crème fraîche, de bloem, de helft van de kaas, de dragon en een snufje peper.
- Bak de spekblokjes.
- Als de bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, bestrijk deze dan met het apart gehouden eiwit.
- Verdeel de spekjes over de bodem.
- Verspreid de witlof over de spekjes, daarover de appels en de champignon, en giet dan het beslag erover.
- Verdeel de rest van de kaas over de quiche.
- Zet de quiche 45 minuten in de oven. Test met een cocktailprikker of de quiche gaar is (dat is het geval als die er droog uit komt).