Rendang
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-03-2013
Lekker pittig en boterzacht rundvlees, heerlijk met rijst.
Ingrediënten 4 personen
600 gram doorregen runderlappen in blokjes1 ui grof gehakt
3 teentjes knoflook
2 dl kokosmelk
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
3 a 4 rode chilipepers
1 stengel sereh
2 blaadjes djeroek perut
2 blaadjes daun salam
3 schijfjes laos (galanga wortel)
2 theelepels goelang Djawa (palmsuiker) of bruine suiker
Zout
Benodigdheden
KeukenmachineBraadpan
Bereidingswijze
Draai de ui, knoflook en rode pepers met zaad en al in een keukenmachine tot prut.
Doe het vlees in de pan met de andere ingrediënten en het uihaksel.
Bescheiden zout toevoegen vanwege het sterke inkoken van de saus.
Breng aan de kook en laat op een laag vuur stoven, zonder deksel.
Na een uur of twee is het vlees voldoende zacht en draai je het vuur iets hoger.
De bedoeling is nu dat het vocht uit de saus gaandeweg verdampt en de vrijkomende olie opgenomen wordt.
Belangrijk is om de saus uiteindelijk zo `kort` te laten zijn dat hij aan het vlees blijft hangen.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen en ga ook weer niet te lang door, want dan wordt het `stoffig`.
Bron
Uit de Volkskrant door Onno kleyn
Serveertip
Lekker met rijst en eventueel sambal goreng telor, maak er een kleine rijsttafel van.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties