1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zuurkool
  6. Zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen

Zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2013

Ingrediënten 4 personen


4 stukken zalmfilet à plm. 125 gram
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
250 gram zuurkool naturel
125 gram oesterzwammen
25 gram boter
50 gram dik gesneden katenspek
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
zout, peper
crème fraîche
2 eetlepels witte wijn
6 geplette jeneverbessen
2 theelepels honing of suiker
Saus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel fijn gesneden ui of sjalot
1/2 liter witte wijn
200 ml slagroom of kookroom


Verder heb je nodig


Kleine en grotere pan
koekenpan
plankje
messen

Gebakken zalm, romige zuurkool oesterzwammen

Mmmmm...lekker!

Mmmmm...lekker!

De combinatie van de kort gebakken zalm met de romige zuurkool met crème fraîche, oesterzwammen en katenspek is SUPER. De witte wijnsaus maakt het geheel compleet. Een toppertje!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de oesterzwammen schoon. Verwijder het steeltje. Snij de in smalle repen.
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij het katenspek in super kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verhit in de grotere pan de 25 gram boter. Bak hierin de oesterzwamreepjes plm. 3 minuten omscheppend. Haal uit de pan. Bestrooi met zout en peper. Bak in de overgebleven boter de katenspek, sjalot en knoflook. Schep de zuurkool, crème fraîche en jeneverbessen erdoor. Meng alles goed door elkaar.Voeg de witte wijn toe. Breng aan de kook. Laat afgedekt op een lage warmtebron plm. 30 minuten zachtjes stoven. Af en toe roeren. Voeg aan het einde de oesterzwammen toe en maak de zuurkool op smaak met wat honing of suiker.
Saus:
Verhit de boter in de kleine pan. Bak hierin de gesnipperde ui of sjalot glazig. Doe de wijn erbij en breng aan de kook. Laat inkoken toe je plm. 1 eetlepel vocht over hebt.
Doe nu de room erbij. Breng weer aan de kook tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Maak op smaak met peper en zout.
Zalm:
Verhit de olie in de koekenpan. Kruid de zalm met zout en peper. Bak de zalm (afhankelijk van de dikte) plm. 3 - 5 minuten aan beide zijden. De zalm mag niet te droog worden.

Serveertip

Heel erg lekker met aardappelpuree.

Bron

Aangepast recept uit oude krant



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top