Oosterse wokschotel met zoete puntpaprika
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-03-2013
Ingrediënten 4 personen
1 Broccoli200 gr Peultjes
2 el Sesamzaad
400 gr Tofu of 1 Kipfilet
5 a 6 nestjes (fijne) Mie
Rijstolie
2 rode punt Paprika`s
1 gele Paprika
6 teentjes Knoflook
1 stukjes Gember
1 Rode Peper (verse)
1 Rode Ui
3 a 4 el sweet Chilisaus
2 el Ketjap manis
1/2 Bouillonblokje
Paprika-, gember-, knoflook-, kerrie-, kurkuma-, nootmuskaatpoeder
Benodigdheden
WokPlankje
Mes
Ketel
Kommetjes
Keukenpapier
Voorbereiding
Alles schoonmaken, snijden en klaar zetten.
Bereidingswijze
Zet een pan water op het vuur en kook de broccoli 2 min. Voeg de peultjes toe en kook ze 1 min. mee. Giet alles af op de vergiet en laat goed uitlekken. Rooster de sesamzaadjes circa 1 min. in de wok. Schep ze dan uit de wok in een schaaltje. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofu blokjes om en om in circa 4 min. goudbruin laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Kook de mie volgens de bereiding op de verpakking. Doe een scheut olie in de wok samen met het 1/2 bouillonblokje, de ketjap dan de knoflook, gember, rode pepertje, ui, rode en gele paprika samen met de poeders en bak dit circa 3 min. Voeg de chilisaus toe samen met de broccoli en de peultjes en bak deze even mee op een hoog vuur. Laat alles 1 min. inkoken en doe dan de tofu erbij en warm dit even goed door. Verdeel de mie over de borden en schep de wokschotel erover en bestrooi met sesamzaadjes.
Bron
24 kitchen/van mij
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties