Babi ritja ritja (pittig gestoofd varkensvlees)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g schouderkarbonade
500 g speklappen
8 ronde sjalotten
4 rode pepers
4 rawits
4 cm gember
2 serehstengels
zonnebloemolie
4 djeruk perut
1 el tomatenpuree
1 el bruine suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 777,53 kcal
Koolhydraten 23,91 g
Eiwitten 47,96 g
Vetten 53,39 g
Benodigdheden
staafmixer met mixerbakje

Bereidingswijze

Babi ritja ritja
Snijd de botten van de karbonade. Snijd de karbonade en de speklapjes in blokjes van circa 4 x 4 centimeter. Pel en hak de sjalotten. Snijd de rode pepers en rawits fijn. Schil en hak de gember. Hak de serehstengel fijn. Pureer de sjalotten, pepers, gember en serhestengel met de staafmixer tot een gladde boemboe.

Verhit een scheutje olie in de wok. Fruit de boemboe met de djeruk perut en de tomatenpuree circa 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak tot 10-15 minuten gaar op middelhoog vuur. Als de schotel te droog is voeg dan wat water toe. Breng op smaak met suiker en een beetje zout.

Bron

24 kitchen

Serveertip

Lekker met witte rijst en sambal goreng boontjes
http://www.smulweb.nl/recepten/1389387/Sambal-boontjes-met-hete-kip

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 12-05-2013

Hallo Joyce, Ook dit recept neem ik graag van je mee , dank je wel. Groetjes, Hedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten