Havermoutpannenkoeken

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

3 eenvoudige havermoutpannenkoeken

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 g havermout
200 ml melk
1 ei
kaneel
olie/boter/ander bakvet
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 647,87 kcal
Koolhydraten 71,49 g
Eiwitten 25,94 g
Vetten 27,08 g
Benodigdheden
koekenpan of pannenkoekenpan
spatel om het deeg goed te verspreiden

Voorbereiding

maak zo nodig de havermout fijn in een blender. voeg de melk, het ei en de kaneel toe, meng deze goed en laat ongeveer 5 minuten rusten

Bereidingswijze

doe wat olie in de koekenpan en laat deze heet worden. Doe ongeveer 1/3 van het deeg in de pan, en verdeel dit gelijkmatig. Laat dit op matig vuur bakken totdat de bovenkant stevig is. Draai dan de pannenkoek om, en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit tweemaal, voor 3 mooie pannenkoeken

Serveertip

Lekker met suiker.
Als variatie kan aan het deeg vers of gedroogd fruit toegevoegd worden, net als bij andere pannenkoeken

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

obistat avatar
obistat

Doorsturen

Home Recepten