Havermoutpannenkoeken

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013

3 eenvoudige havermoutpannenkoeken

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 g havermout
200 ml melk
1 ei
kaneel
olie/boter/ander bakvet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of pannenkoekenpan
spatel om het deeg goed te verspreiden

Voorbereiding

maak zo nodig de havermout fijn in een blender. voeg de melk, het ei en de kaneel toe, meng deze goed en laat ongeveer 5 minuten rusten

Bereidingswijze

doe wat olie in de koekenpan en laat deze heet worden. Doe ongeveer 1/3 van het deeg in de pan, en verdeel dit gelijkmatig. Laat dit op matig vuur bakken totdat de bovenkant stevig is. Draai dan de pannenkoek om, en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit tweemaal, voor 3 mooie pannenkoeken

Serveertip

Lekker met suiker.
Als variatie kan aan het deeg vers of gedroogd fruit toegevoegd worden, net als bij andere pannenkoeken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 17-01-2016

vanmorgen weer deze pannenkoekjes gemaakt,nu een appeltje erdoor heen gedaan,Zo lekker!Jeannette

vakantie123 avatar
vakantie123 02-01-2016

ik heb deze pannenkoekjes vanmorgen gemaakt maar dan met 50 g havermout,beetje honing erover,lekker hoor.Jeannette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten