Havermoutpannenkoeken
- Lunch/Brunch
- 10-20 min.
3 eenvoudige havermoutpannenkoeken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 647,87 kcal |
Koolhydraten | 71,49 g |
Eiwitten | 25,94 g |
Vetten | 27,08 g |
Benodigdheden
koekenpan of pannenkoekenpanspatel om het deeg goed te verspreiden
Voorbereiding
maak zo nodig de havermout fijn in een blender. voeg de melk, het ei en de kaneel toe, meng deze goed en laat ongeveer 5 minuten rusten
Bereidingswijze
doe wat olie in de koekenpan en laat deze heet worden. Doe ongeveer 1/3 van het deeg in de pan, en verdeel dit gelijkmatig. Laat dit op matig vuur bakken totdat de bovenkant stevig is. Draai dan de pannenkoek om, en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit tweemaal, voor 3 mooie pannenkoeken
Serveertip
Lekker met suiker.
Als variatie kan aan het deeg vers of gedroogd fruit toegevoegd worden, net als bij andere pannenkoeken