Linguine met zee-egels

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013
  • Linguine met zee-egels

    Linguine met zee-egels

    Linguine met zee-egels

  • Linguine met zee-egels

    Linguine met zee-egels

    Linguine met zee-egels

Recept uit het boek De Zilveren Lepel Vis, klik hier om te bestellen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 teen knoflook
• 500 g rijpe maar stevige tomaten, ontveld, zonder pitjes en grof gehakt
• 30 zee-egels, geopend en schoongemaakt (zie blz. 219)
• 500 g linguine
• zout en peper

Alternatief: kaviaar of bottarga
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie met de knoflook in een koekenpan. Wacht tot de knoflook kleur heeft gekregen en gooi hem weg. Doe de tomaten en 150 ml water in de pan, voeg zout en peper toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Schep met een lepeltje het corail uit de zee-egels, doe het in een kom en houd het apart. Breng een grote pan water met zout aan de kook, voeg de linguine toe, breng alles weer aan de kook en kook ze in 8–10 minuten al dente. Laat ze uitlekken (bewaar 1–2 eetlepels kookwater), doe ze weer in de pan en roer er de saus door. Voeg het corail toe en warm alles nog even door; doe er zo nodig het kookwater van de pasta bij. Schep alles op een warme schaal en dien het direct op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten