Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013
  • Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

    Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

    Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

  • Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

    Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

    Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

Recept uit het boek De Zilveren Lepel Vis, klik hier om te bestellen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1,5 liter visbouillon (zie blz. 78)
• 25 g boter
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 sjalot, fijngehakt
• 320 g risottorijst
• 200 ml droge witte wijn
• ¼ rode paprika, zonder pitjes en in smalle reepjes
• 150 g gedopte doperwten
• mespunt saffraandraadjes, licht gekneusd
• ½ theelepel paprikapoeder
• ½ theelepel milde kerrie
• 150 g gare, gepelde garnalen
• zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een pan aan de kook. Smelt de helft van de boter met de olie in een vlamvaste stoofpan en fruit de sjalot in 4–5 minuten op laag vuur zacht. Voeg de rijst toe en roer een paar minuten; alle korrels moeten met vet bedekt zijn. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe er een soeplepel hete bouillon bij en laat alles al roerend pruttelen tot al het vocht is opgenomen. Herhaal dat circa 18 – 20 minuten en roer steeds tot de vorige lading bouillon is opgenomen voordat u de volgende toevoegt.
Voeg halverwege de kooktijd de paprika en doperwten toe. Meng de saffraan in een kommetje met wat hete bouillon en roer het door de rijst. Roer er het paprikapoeder en de kerrie door. Voeg circa 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe. Wacht tot de rijst gaar en romig is, haal de pan van het vuur, roer er de resterende boter door, controleer de smaak en dien het gerecht op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten