1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013

Ingrediënten 4 personen


• 1,5 liter visbouillon (zie blz. 78)
• 25 g boter
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 sjalot, fijngehakt
• 320 g risottorijst
• 200 ml droge witte wijn
• ΒΌ rode paprika, zonder pitjes en in smalle reepjes
• 150 g gedopte doperwten
• mespunt saffraandraadjes, licht gekneusd
• Β½ theelepel paprikapoeder
• Β½ theelepel milde kerrie
• 150 g gare, gepelde garnalen
• zout



Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

Foto: De Zilveren Lepel Vis

Foto: De Zilveren Lepel Vis
Spicy Prawn (Shrimp) Risotto
Spicy Prawn (Shrimp) Risotto
Spicy Prawn (Shrimp) Risotto
Spicy Prawn (Shrimp) Risotto

Recept uit het boek De Zilveren Lepel Vis, klik hier om te bestellen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een pan aan de kook. Smelt de helft van de boter met de olie in een vlamvaste stoofpan en fruit de sjalot in 4–5 minuten op laag vuur zacht. Voeg de rijst toe en roer een paar minuten; alle korrels moeten met vet bedekt zijn. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe er een soeplepel hete bouillon bij en laat alles al roerend pruttelen tot al het vocht is opgenomen. Herhaal dat circa 18 – 20 minuten en roer steeds tot de vorige lading bouillon is opgenomen voordat u de volgende toevoegt.
Voeg halverwege de kooktijd de paprika en doperwten toe. Meng de saffraan in een kommetje met wat hete bouillon en roer het door de rijst. Roer er het paprikapoeder en de kerrie door. Voeg circa 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe. Wacht tot de rijst gaar en romig is, haal de pan van het vuur, roer er de resterende boter door, controleer de smaak en dien het gerecht op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezilverenlepel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezilverenlepel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top