Cacciucco

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Cacciucco

    Cacciucco

    Cacciucco

  • Cacciucco

    Cacciucco

    Cacciucco

Een recept uit het boek De zilveren lepel vis Klik hier om te bestellen.

Deze vissoep is een specialiteit uit Livorno in Toscane. Neem er bijvoorbeeld een paar stukken zeeduivel, een kongeraal of paling, een paar pijlinktvissen of zeekatten en wat mosselen voor.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
• 2,5 kg gemengde vis (zie recept), schoongemaakt en zo nodig in stukken
• 175 ml olijfolie
• 1 ui, fijngehakt
• 1 takje bladpeterselie, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 kleine verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
• 500 ml rode of witte wijn
• 300 g tomaten, ontveld, ontpit en fijngehakt
• eventueel visbouillon (zie onder)
• 500 g mosselen, geboend en zonder draden
• zout en peper
• met knoflook ingewreven toast voor het opdienen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een vlamvaste stoofpan, liefst van aardewerk, en fruit de ui, peterselie, knoflook en chilipeper met wat zout en peper circa 10 minuten op laag vuur; de ui moet goudbruin zijn. Giet er de wijn bij, laat hem 10 minuten pruttelen, voeg de tomaten toe en houd de pan nog 10 minuten op het vuur. Doe er de stevigste vis in (bijvoorbeeld de paling en de zeeduivel), giet er wat warm water of visbouillon bij en kook het geheel 10 minuten op hoog vuur. Voeg langzamerhand de zachtere vissen toe en eindig met de mosselen (gooi exemplaren weg die kapot zijn, niet meteen dichtgaan als u er scherp op tikt, of na het koken dicht blijven). Laat alles nog 30 minuten pruttelen en geef er met knoflook ingewreven toast bij.

Bron

De zilveren lepel vis

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Dezilverenlepel avatar
Dezilverenlepel

Doorsturen

Home Recepten