Preitaart (quiche)
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-03-2013
Ingrediënten 4 personen
- 800 gram prei- 4 eieren
- 3/4 flesje kookroom (light)
- pakje bladerdeeg
- zakje geraspte kaas
- teentje knoflook of knoflookpoeder
- kerriepoeder
- peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 620,79 kcal |
Koolhydraten | 47,44 g |
Eiwitten | 27,43 g |
Vetten | 34,04 g |
Benodigdheden
Springvorm met doorsnede van 24 cmVoorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de prei in stukjes
Bereidingswijze
Bak de gesneden prei in een braadpan in olijfolie. Voeg naar smaak kerrie, gemalen peper en knoflook toe. Bak het tot het gaar is.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien door het uit het pakje te halen en op het aanrecht uit te leggen. Vet een rond bakblik in, verwijder het plasticlaagje van de plakjes bladerdeeg en leg die in het bakblik, iets over elkaar.
Meng de eieren met de kookroom en geraspte kaas. Als de prei gaar is, haal dan de pan van het vuur en meng het eiermengsel er door. Stort het in de vorm en plaats het in de voorverwarmde oven.
De taart is na ongeveer 25 minuten gaar.
Laatste reacties
was erg lekker,heb geen zout toegevoegd omdat in kaas al zout zit en ik praktisch zoutloos moet eten voor mijn nieren.
Wel aardig, ik dag twee flinke theelepels kerrie maar dat had wel meer gemogen, want het was wel iets flauw. Misschien ook een beetje zout.
Het was heerlijk!
Heb de preitaart in de oven staan , wordt smullen zo ...!