
- 800 gram prei
- 4 eieren
- 3/4 flesje kookroom (light)
- pakje bladerdeeg
- zakje geraspte kaas
- teentje knoflook of knoflookpoeder
- kerriepoeder
- peper
Springvorm met doorsnede van 24 cm
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de prei in stukjes
Bak de gesneden prei in een braadpan in olijfolie. Voeg naar smaak kerrie, gemalen peper en knoflook toe. Bak het tot het gaar is.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien door het uit het pakje te halen en op het aanrecht uit te leggen. Vet een rond bakblik in, verwijder het plasticlaagje van de plakjes bladerdeeg en leg die in het bakblik, iets over elkaar.
Meng de eieren met de kookroom en geraspte kaas. Als de prei gaar is, haal dan de pan van het vuur en meng het eiermengsel er door. Stort het in de vorm en plaats het in de voorverwarmde oven.
De taart is na ongeveer 25 minuten gaar.
assie4u 24-01-2020
was erg lekker,heb geen zout toegevoegd omdat in kaas al zout zit en ik praktisch zoutloos moet eten voor mijn nieren.
smivla 02-04-2017
Wel aardig, ik dag twee flinke theelepels kerrie maar dat had wel meer gemogen, want het was wel iets flauw. Misschien ook een beetje zout.
89080304 16-11-2013
Het was heerlijk!
Berna62 06-04-2013
Heb de preitaart in de oven staan , wordt smullen zo ...!