Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Frambozen Bosbessen Jam!

Frambozen Bosbessen Jam!

Door: BillyVegaZoet

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2013

Ingrediënten


1 doosje diepvries bosbessen
1 doosje diepvries Frambozen
1 zakje vanille suiker
100 gr. rietsuiker
1 tl agar-agar


Verder heb je nodig


Steelpan
pollepel

jampotje

Frambozen Bosbessen Jam!
Frambozen Bosbessen Jam!
Frambozen Bosbessen Jam!
Frambozen Bosbessen Jam!

Ik ben echt gek op allerlei soorten jam, maar wat ik vaak zo jammer vind is dat de varianten in de supermarkt allemaal vol zitten met allerlei conserveringsmiddelen en smaakstoffen, terwijl jam dat opzich zelf eigenlijk helemaal niet nodig heeft en juist een vorm van fruit inmaken betreft.

jam maken is ook nog eens belachelijk makkelijk en je kunt eindeloos variëren met soorten fruit!

nooit meer fruit weggooien dus, en gewoon kleine porties jam maken.

deze variant heb ik gemaakt omdat ik mijn vriezer wou ontdooien en ik het niet opnieuw in kon vriezen..

hij is heerlijk geworden. ik voeg graag vanille toe, maar je kunt ook lekker experimenteren met andere soorten kruiden. kaneel bijvoorbeeld is ook heerlijk bij deze vruchten, maar gember, citroengras en basilicum kunnen ook heel verrassend lekkere combinaties opleveren!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was een glazen potje met deksel af. kook water en kook hierin het potje uit om bacteriën buiten te sluiten van je jam zodat je deze veel langer kunt bewaren!

Bereidingswijze

Doe het fruit in de steelpan en zet het vuur op middelhoog vuur.. voeg de suiker toe en laat het een tijdje inkoken.

als het fruit langzaam aan inkookt tot een vloeibare substantie, doe je er een theelepeltje agar agar bij.

nog even 5 minuutjes laten koken en dan even wat laten afkoelen.

Serveertip

Schep de jam in het potje voordat deze helemaal geleiachtig wordt. laat even afkoelen buiten de koelkast want warme dingen in het koelvak is slecht voor de koelkast.

de jam is nu 3 tot 6 maanden houdbaar!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BillyVegaZoet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top