Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013
  • Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

    Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

    Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

  • Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

    Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

    Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr verse kabeljauwfilet
8 grote Gamba`s
4 trostomaten
2 uien
4 teentjes knoflook
½ rode paprika
½ groene paprika
½ gele paprika
½ citroen (sap)
1 t dragon
1 t tijm
1 t rozemarijn
1 ½ t oregano
1 el peterselie
Zwarte peper uit de molen
Zeezout
150 ml visbouillon
Olijfolie extra vierge
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of ovenschaal

Bereidingswijze

Was de tomaten en halveer ze. Snijd de paprika in blokjes en deel de uien in partjes van vier. Snipper de knoflookteentjes fijn. Ontdooi de gamba`s als je diepvries hebt, haal de visfilets uit het papier, was ze en dep ze droog met keukenrol. Neem een hapjespan met glazen deksel of neem een ovenschaal. Doe er olijfolie in. Kruid de vis met zout en peper en leg in de pan. Leg om de vis heen de tomaat, ui en paprikablokjes. Royaal kruiden met de Mediterrane kruiden. Leg de gamba`s erbij. Verdeel er de knoflook en wat olijfolie over de groenten en sprenkel wat citroensap over de vis. Nu lekker opwarmen en dan klein beetje visbouillon toevoegen voor de smaak. Niet laten koken, maar gewoon 15-20 minuten in de pan laten staan. De vis wordt glazig, even erin prikken en proeven. Niet te lang want de vis mag niet droog worden. In de oven kan ook in een ovenschaaltje, gewoon 20-25 minuten laten garen op 160 graden. Als het klaar is afgarneren met nog een heel klein beetje verse citroensap en verse peterselie. Nu heb je een geweldig lekker en gezond hapje dus geniet er maar van !

Serveertip

Lekker met gekookte peterselie kriel of gebakken krieltjes met wat paprikapoeder, rozemarijn en wat zeezout.

Laatste reacties

Fressnapf avatar
Fressnapf 16-06-2013

Kijk dat is nou een lekkere reactie. Inderdaad, met rijst misstaat zeker niet, helemaal 100% mee eens.

starcopy avatar
starcopy 16-06-2013

Vandaag gemaakt en het is inderdaad een superlekkere pot. Ik was alleen iets te enthousiast met de versgemalen peper. Ik kan het alleen maar aanraden. Gegeten met rijst erbij,vonden we toch iets beter passen dan aardappels.

Ankan avatar
Ankan 29-05-2013

Oh, dit lijkt mij echt heerlijk!Ga ik proberen!Gebruik je verse of gedroogde kruiden?

orphan avatar
orphan 20-04-2013

Hoi, dit gerecht ziet er heerlijk uit zeg. Ik neem het recept dan ook graag van je mee. Één klein vraagje, is er een mogelijke vervanger voor de paprika, ik kan daar namelijk niet goed tegen. Of kun je die er evt. ook gewoon uitlaten?? Graag hoor ik van je, bedankt alvast en een fijne avond verder!! Groetjes van mij =)

Fressnapf avatar
Fressnapf 26-03-2013

Snapper, tonijntje, Dorade, Zeebaars, Spanje Vooral geen blubber als Panga en Gamba`s zijn daar genoeg Je komt er wel !!!

Purrie avatar
Purrie 26-03-2013

ooo wat lekker ziet dat er uit! Dank! Ik woon in Spanje dus geen kabeljauw te krijgen... alleen panga... zal kijken of ik wat in de grotere supermarkten kan vinden in de diepvries. Fijne paasdagen vast! En dank!

alidada avatar
alidada 26-03-2013

Ziet er lekker en kleurrijk uit! Ik neem het mee en dank je wel voor eht delen. Groetjes, Louise

hermien_kg avatar
hermien_kg 26-03-2013

Nou dit laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Eens kijken wat ik nog in de vriezer heb en anders hup naar de visboer! Bedankt voor deze heerlijkheid en al vast prettige paasdagen. Groetjes, Hermien

hedy1962 avatar
hedy1962 26-03-2013

Hallo Alex, deze neem ik mee hoor , ziet er ZALIG uit en het recept klinkt HEERLIJK !!! Toevallig heb ik nog kabeljauw en garnalen in de vriezer , dus ik ga het zeker binnenkort maken , dank je wel voor het lekkere recept. Groetjes, Hedy

susan56 avatar
susan56 26-03-2013

lekker recept, komt zeker een keer op tafel. Ik heb zowel zeebaars als kabeljauw en garnalen nog in de vriezer. Misschien een leuk idee voor 2de paasdag. groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten