1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasalade
  5. Pastasalade met zomertomaten en oude pecorino

Pastasalade met zomertomaten en oude pecorino

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten 4 personen


400 g Volkorenpasta
2 flinke handenvol verse basilicumblaadjes
80 ml EV Olijfolie
300 g Verschillende soorten tomaat in kleine partjes, kleine gehalveerd
Geschaafde oude pecorino



Pastasalade met zomertomaten en oude pecorino
Pastasalade met zomertomaten en oude pecorino
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een schaaltje koud water om de geblancheerde basilicumblaadjes in af te koelen

Bereidingswijze

Breng voldoende water voor de pasta aan de kook maar alvorens de pasta eraan toe te voegen, blancheer de basilicumblaadjes in dit kokende water gedurende 10 seconden. Koel de blaadjes af in het klaargezette schaaltje met koud water.
Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Knijp vervolgens het overtollige water uit de basilicumblaadjes.
Doe de basilicum en de olijfolie in een kleine keukenmachine en laat draaien totdat alles goed gemengd is.
Snijd ondertussen de tomaten en doe dit samen met de pasta in een grote kom, breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en meng.
Besprenkel met de basilicumolie en garneer met de geschaafde pecorino.

Bron

Delicious. juli 2009, Bill Granger



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Xavaa


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Xavaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top