Tamagoyaki

  • Japans,
  • 0-10 min.

Simpele versie van een japanse omelet, die je zo kan eten, maar ook als tamago op je nigiri kunt serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
De verhouding is:
1 ei,
1/2 tl suiker,
1/4 tl zout,
1/4 tl sojasaus.

Voor nigiri tamago voor 2 personen heb je 2 a 3 eieren nodig, de rest van de ingrediënten daarmee vermenigvuldigen.

oh, en wat olie om in te bakken heb je ook nodig.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gebruik bij voorkeur een niet al te grote (of mini) koekenpan. Een vierkante pan is het best, maar indien je die niet hebt, laat je niet tegenhouden toch tamago te maken!
Kluts alles goed door elkaar, en schenk een dun laagje van het eimengsel in de ingevette/geoliede pan. Rol terwijl het ei stolt langzaam het ei op, en duw een beetje aan. Leg de rol aan de zijkant van de pan, schenk vervolgens wat van het eimengsel bij, en herhaal het proces. Ga door tot het eimengsel op is (in twee keer is overigens prima bij 3 eieren, hoor).
Gewoon een keer proberen, het is erg lekker.

Serveertip

Het best als tamago nigiri

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nicky666 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten