1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Tamagoyaki

Tamagoyaki

  • Japans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten 2 personen


De verhouding is:
1 ei,
1/2 tl suiker,
1/4 tl zout,
1/4 tl sojasaus.

Voor nigiri tamago voor 2 personen heb je 2 a 3 eieren nodig, de rest van de ingrediënten daarmee vermenigvuldigen.

oh, en wat olie om in te bakken heb je ook nodig.



Simpele versie van een japanse omelet, die je zo kan eten, maar ook als tamago op je nigiri kunt serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik bij voorkeur een niet al te grote (of mini) koekenpan. Een vierkante pan is het best, maar indien je die niet hebt, laat je niet tegenhouden toch tamago te maken!
Kluts alles goed door elkaar, en schenk een dun laagje van het eimengsel in de ingevette/geoliede pan. Rol terwijl het ei stolt langzaam het ei op, en duw een beetje aan. Leg de rol aan de zijkant van de pan, schenk vervolgens wat van het eimengsel bij, en herhaal het proces. Ga door tot het eimengsel op is (in twee keer is overigens prima bij 3 eieren, hoor).
Gewoon een keer proberen, het is erg lekker.

Serveertip

Het best als tamago nigiri



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nicky666


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nicky666
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top