Kaastaart met limoen

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het deeg:
200 g Bretoense boterkoekjes
50 g boter
3 eetl. rietsuiker
3 eetl. hazelnoten
Voor de limoencrème:
500 g halfvolle verse kaas (plattekaas)
1 limoen
6 eetl. room
3 eieren
1 eidooier
3.5 eetl. bloem
5 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker Bourbon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Strijk een springvorm (Ø 20 cm) in met boter.
2. Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over). Hak de hazelnoten grof.
3. Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen.

Bereidingswijze

Bereiding (10 min. voorbereiding, 5 min. + 1 u in de oven)
1. Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes, de rietsuiker en de hazelnoten. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
2. Klop de verse kaas goed op en voeg de suiker, de vanillesuiker, de bloem, de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren een voor een bij. Meng er ook de eidooier en 6 eetl. room onder.
3. Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min. bakken op 220 °C, dan 45 min. op 160 °C. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.
4. Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los van de springvorm en zet ze gedurende minstens 2 u in de koelkast.

Bron

Colruyt

Serveertip

Versier de taart naar wens met vers fruit of bloemsuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten