1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kaastaart met limoen

Kaastaart met limoen

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
200 g Bretoense boterkoekjes
50 g boter
3 eetl. rietsuiker
3 eetl. hazelnoten
Voor de limoencrème:
500 g halfvolle verse kaas (plattekaas)
1 limoen
6 eetl. room
3 eieren
1 eidooier
3.5 eetl. bloem
5 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker Bourbon



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Strijk een springvorm (Ø 20 cm) in met boter.
2. Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over). Hak de hazelnoten grof.
3. Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen.

Bereidingswijze

Bereiding (10 min. voorbereiding, 5 min. + 1 u in de oven)
1. Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes, de rietsuiker en de hazelnoten. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
2. Klop de verse kaas goed op en voeg de suiker, de vanillesuiker, de bloem, de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren een voor een bij. Meng er ook de eidooier en 6 eetl. room onder.
3. Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min. bakken op 220 °C, dan 45 min. op 160 °C. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.
4. Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los van de springvorm en zet ze gedurende minstens 2 u in de koelkast.

Serveertip

Versier de taart naar wens met vers fruit of bloemsuiker.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chris-vdbr


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chris-vdbr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top