1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Tortillawraps met gehakt

Tortillawraps met gehakt

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten 4 personen


- 300 g mager rundergehakt
- 8 tortillawraps
- 2 grote uien
- 100 g taugé
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 tenen knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje maïs
- 1 el cacaopoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 50 g geraspte (oude) kaas
- 100 g ijsbergsla in reepjes
- 125 ml crème fraîche
- chilisaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de uien, snij de prei in ringen en de paprika in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Bak in een braadpan het gehakt rul (zonder boter of olie), pers hierboven de knoflook uit. Voeg de gesneden uien toe aan het gehakt en laat dit enkele minuten goed meebakken. Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook. Voeg de taugé, paprika en prei toe. Meng dit goed en voeg dan cacaopoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Laat het geheel ten minste 10 minuten zachtjes inkoken zonder deksel op de pan. Roer dit regelmatig. (Als je genoeg tijd hebt, hoe langer dit staat, hoe beter het wordt! Voeg dan alleen wel af en toe een glaasje water toe als er teveel vocht verdampt.)
Verwarm ondertussen de tortilla`s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de maïs uitlekken en schep dit door het gehaktmengsel, laat nog ongeveer een minuut meewarmen.
Leg op elke tortilla wat ijsbergsla en een schepje crème fraîche. Schep daarop het gehaktmengsel en wat geraspte kaas.

Serveertip

Lekker met wat chilisaus om het net iets pittiger te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Magspiri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Magspiri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top