1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Borsjtsj

Borsjtsj

Door: tevredenria

  • Russisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten


500 g runderriblap (kan ook van poulet, hacheevlees, runderezel, staartstuk, enz)
2 el. gesmolten varkensvet
40g gezouten vet spek
1 kleine rode biet
½ witte kool
6 vastkokende aardappels
2 middelgrote uien
2 winterpenen
1 peterseliewortel
½ knolselderij
4 el. smetana of crème fraîche
1 el. tomatenpasta
1 el. bloem
2 tl. azijn
3 tn. knoflook
1 el. suiker
laurier
zout en peper
verse gehakte dille
verse gehakte peterselie


Borsjtsj
Borsjtsj

Borsjtsj, borsjt, borscht of (Pools: barszcz, Russisch: борщ) is een in Slavische landen veel gegeten rodebietensoep. Borsjtsj wordt gemaakt met rode biet, ui, runderbouillon met vlees en zure room. Deze basisingrediënten kunnen worden aangevuld met kool, wortelen, dille en knoflook. Borsjtsj wordt traditioneel gemaakt in de Slavische landen, met name in Rusland, Oekraïne en Polen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees en kook er een bouillon van. Snij de uien, wortelen, peterseliewortel en knolselderij julienne (dunne reepjes) en laat ze even glazig worden inhet spekvet. Blus ze af met wat bouillon. Stoof de biet, eveneens julienne gesneden, in een apart pannetje samen met het spek in blokjes, de tomatenpuree (om de zure smaak iets te verminderen kunt u de tomatenpuree even kort stoven in wat olie), een eetlepel suiker, de azijn en een beetje bouillon. Voeg nu de andere gestoofde groenten toe en laat samen even doorstoven. Breng de rest van de bouillon met het vlees aan de kook. Snij de aardappelen in partjes en voeg toe aan de bouillon. Snij de kool in lange repen en voeg toe aan de bouillon. Breng weer aan de kook en laat 7-10 minuten zacht doorkoken.

Bereidingswijze

Voeg nu de gestoofde groenten toe aan de bouillon en kook de soep 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 2 laurierbladeren toe. Laat de soep 20 minuten staan om de laurier te laten trekken. Klaar!

Serveertip

Vlak voor het opdienen de knoflook uit de pers toevoegen. Aan tafel behoort de soep te worden geserveerd met een dikke klodder smetana en te worden bestrooid met de verse peterselie en dille. Vaak worden bij dit gerecht "pompushki" geserveerd, kleine kadetjes die bestreken worden met knoflook en gesmolten boter.

Bron

Http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=91#recept1



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tevredenria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top