Lekker Indisch: Sambalvis met knoflookboontjes

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Heerlijk tafelen met deze Indische schotel. Een pittig, gebakken visje met kruidige knoflookboontjes (hier kan je ook snijboontjes voor nemen trouwens, ook lekker!)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr spercieboontjes (schoongemaakt, evt gehalveerd)
4 witvisfilets van elk ca 150-200 gr (bv kabeljauw, schelvis of tongfiletjes)
2 el sambal oelek
40 gr bloem (gezeefd)
1 sjalotje (fijngesneden)
4 teentjes knoflook (gepeld, in plakjes)
6 el oestersaus
arachide- of zonnebloemolie
4 el wokolie
(versgemalen) zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, grote koekenpan, kookpan

Voorbereiding

Smeer de visfilets in met de sambal en wat zout en haal ze door de bloem.
Blancheer de boontjes een paar minuten, giet af en spoel ze met koud water.

Bereidingswijze

Verhit een flinke laag zonnebloem-of arachideolie in de koekenpan en bak de vis rondom goudbruin en gaar. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Roerbak ondertussen het sjalotje met de knoflook
een paar minuutjes in de wokolie en voeg de boontjes toe. Roerbak een minuutje mee, doe er dan de oestersaus bij en schep en warm alles goed door. De pannen kunnen op tafel, eet smakelijk!

Bron

Ingrid Geenen, wel zelf ietsje aangepast.

Serveertip

Serveer de vis over de boontjes met wat van de saus met bv (Basmati)rijst of mihoen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten