De perfecte citrustaart

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Een heerlijk frisse taart!!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de gekonfijte citroenschil:
* 4 citroenen
* 200 gr suiker + iets voor garnering
Voor het beslag:
* 150 gr boter op kamertemp.
* 180 gr basterdsuiker
* 1 limoen, rasp en sap
* 4 eieren op kamertemp
* 200 gr bloem gezeefd
* 2 theel bakpoeder gezeefd
Voor de frosting:
* 1 limoen schoongeboend
* 1 citroen schoongeboend
* 300 gr stevige roomkaas (monchou)
* 75 gr boter op kamertemp.
* 150 gr poedersuiker, gezeefd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm ingevet

Bereidingswijze

Bestrooi de ingevette spring vorm met wat bloem (ivm loslaten). Schud de overtollige bloem uit de vorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de basterdsuiker in een ruime kom in ca 10 min tot een luchtige, romige massa.Voeg een voor een de eieren al kloppend toe aan het beslag. Schep de bloem en het bakpoeder in delen luchtig door het botermengsel. Voeg het limoensap en rasp aan het beslag toe en schep het er rustig doorheen. Schep het mengsel in de springvorm en bak in 50-55 min de taart goudbruin en gaar.
Rasp voor de frosting de citroen en de limoenen dun af en pers ze uit. Roer de boter met roomkaas egaal romig. voeg de poedersuiker, het citrusrasp en 2 eetl van het limoensap door het glazuur.
Laat de taart goed afkoelen en snijd hem middendoor. Bestrijk het onderste deel met 1/4 van het glazuur en plaats de bovenkant erop. Bestrijk de taart met de rest van het glazuur en maak er met een spatel wilde pieken in.
Werk de taart af met de gekonfijte schilletjes en zet de taart in de koeling zodat het glazuur kan opstijven.

Bron

Tip culinair

Serveertip

Een variatie is:
Bestrijk de snijvlakken van de taart eerst met citroenmarmelade en daarna met het glazuur

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Krientjes avatar
Krientjes

Doorsturen

Home Recepten