1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: brake5

  • Indonesisch, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2013

Ingrediënten


500 gr boter
500 gr witte basterdsuiker
250 gr tarwebloem
10 eieren
5 tl anijspoeder
10 tl kaneelpoeder
5 tl kruidnagelpoeder
3 tl nootmuskaatpoeder
2 ½ tl kardamompoeder


Verder heb je nodig


Springvorm ± 22cm

Spekkoek
Spekkoek

Indische cake- of koekachtige lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de boter fijn en glad. Splits de eieren, voeg de dooiers aan de boter toe en doe daar ook de basterdsuiker bij. Mix dit goed ±10min.
Verwarm de oven voor op 175°C en vet de springvorm in met wat boter.
Klop het eiwit stijf, zorg voor een vet vrije bak! Voeg dit toe bij de rest en voeg daarna ook de tarwebloem erbij. Verdeel dan het beslag in tweeën. Laat de ene helft blank en roer door de andere helft de specerijen.
Zorg ervoor dat de springvorm al heet is bij de eerste laag zodat het beslag kan smelten. Bak dan de koek laag voor laag, begin met bruin en eindig ook met bruin, laat elke laag mooi smelten.
Als de springvorm helemaal vol is laat je de koek nog 5-10 minuten in de oven. Als je er een breinaald insteekt, moet deze er weer schoon uitkomen.

Bron

Kleine gerechten uit de Indische keuken, Ciska Cress



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brake5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top